Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Čištění a údržba olejovaných ploch

Čištění a údržba povrchů v interiéru.

Čištění a údržba olejovaných ploch

Na rozdíl od dřevěných lakovaných podlah, výrobků a nábytku se olejované plochy musí častěji čistit a obnovovat vrstvu oleje, případně vosku. Existují v zásadě dva typy olejovaných ploch. U prvního typu je plocha pouze naolejovaná. Druhý typ obsahuje navíc vrstvu vosku na povrchu. Je vcelku jedno, zda byl použit olej s voskem nebo byl postup takový, že byla plocha napřed naolejovaná a následně byl nanesen přípravek s voskem. Výsledek je vždy ten, že olej se vsákne do hloubky dřeva a vosk zůstává na povrchu.

Čistící prostředky jsou pro obě možnosti stejné. Na běžné čištění se používá přípravek Holzseife - mýdlo a na velmi znečištěné plochy přípravek Clean 15.97. Avšak údržba se provádí pro každý povrch jiným přípravkem. Na údržbu olejovaných ploch slouží přípravek Holzpflegeöl a pro olejované a voskované plochy Holzpflegewachs.

 

Čistící prostředky NA OLEJOVANÉ PLOCHY

Holzseife - mýdlo

Přípravek Holzseife je čistící koncentrát na bázi mýdla. Je určený pro olejované a voskované povrchy dřeva, zejména pro pravidelné čištění všech dřevěných a korkových podlah v interiéru. Přípravkem lze podlahu snadno a intenzivně čistit, aniž by se přitom poškodil povrch. Přípravek se ředí v poměru 1: 200 (1 díl Holsefe : 200 dílů vody). To znamená, že do 10l vody přidáme 50 ml přípravku Holseife.

Na konci Popisu produktu (Holzseife) v detailu zboží se nachází ilustrační video s praktickou ukázkou čištění podlahy s tímto přípravkem.  

CLEAN 15.97

Čisticí přípravek na silně znečistěné dřevěné, parketové a korkové podlahy s povrchovou úpravou olej, olej a vosk, případně lak (voděodolný). Přípravek je vhodný i na první vyčištění podlah po stavebních činnostech. V případě čištění déle používaných podlah přípravek spolehlivě odstraní staré zbytky čisticích a údržbových prostředků. Ředí se v poměru 1:1 až 1:3 (1 díl CLEAN 15.97 : 1-3 díly vody).

 

ÚDRŽBOVÉ PROSTŘEDKY NA OLEJOVANÉ PLOCHY

Holzpflegeöl

Údržbový ošetřující rychleschnoucí olej vhodný na olejovaný dřevěný nábytek a dřevěné nebo korkové podlahy. Přípravek proniká hluboko do povrchu dřeva, oživuje a zvýrazňuje jeho strukturu. Ošetřené povrchy získají dodatečnou ochranu proti vlhkosti.

Holzpflegewachs

Univerzální tekutý vosk, určený pro prvotní i průběžnou péči o olejované nebo voskované dřevěné povrchy. Je vhodný na nábytek i dřevěné, parketové a korkové podlahy. Obsahuje rostlinné oleje a vosky - sojový olej, karnaubský vosk.