Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Čištění a údržba lakovaných ploch

Jak pečovat o nalakované dřevěné podlahy.

Čištění a údržba lakovaných ploch

Pro čištění a údržbu lakovaných ploch v interiérech máme v sortimentu tři produkty - čistící koncentrovaný přípravek Clean 15.97 na velmi znečištěné povrchy, čistící a údržbový koncentrovaný přípravek Care 15.94 pro pravidelnou údržbu a údržbový přípravek Polish 15.95 pro občasné obnovení vrchní ochranné vrstvy nebo vždy po vyčištění podlahy čistícím přípravkem Clean 15.97.

 
Čistící koncentrovaný přípravek Clean 15.97

Čisticí přípravek na silně znečistěné dřevěné, parketové a korkové podlahy s povrchovou úpravou lak (voděodolný) nebo i olej, případně olej a vosk. Přípravek je vhodný i na první vyčištění podlah po stavebních činnostech. V případě čištění déle používaných podlah přípravek spolehlivě odstraní staré zbytky čisticích a údržbových prostředků. Po vyčištění podlahových ploch tímto čističem je nutné povrchy znovu ošetřit přípravkem POLISH 15.95. Tím se vytvoří nová ochranná vrstva, kterou je možné dále při používání pravidelně čistit čistícím a údržbovým prostředkem CARE 15.94.

Čistící a údržbový koncentrovaný přípravek Care 15.94

Čisticí a údržbový přípravek pro průběžnou péči o dřevěné, parketové a korkové podlahy zejména s povrchovou úpravou voděodolný lak. Přípravek se může použít kromě podlah i na další dřevěné lakované plochy a výrobky. Velmi dobře odstraňuje nečistoty a mastnotu, nezanechává stopy po čištění. Aplikací tohoto prostředku se vytváří na povrchu slabá ochranná mikrovrstva.

Údržbový přípravek Polish 15.95

Tento údržbový prostředek vytváří na povrchu ochrannou vrstvu. Provozem se ochranná vrstva ztenčí, a proto je třeba ji jednou za čas obnovit. Údržbu přípravkem Polish 15.95 je třeba provést také vždy po vyčištění podlahy čistícím přípravkem Clean 15.97, protože ten rozpustí všechny zbytky ochranných vrstev.

 

Doporučený časový harmonogram pro údržbu

Doporučený časový harmonogram aplikace přípravků pro běžné domácí použití:

CLEAN 15.97 - 1x ročně nebo podle potřeby

POLISH 15.95 - vždy po použití CLEAN 15.97, u nové podlahy 10 dní po dokončení povrchové úpravy, průběžně každé 3 měsíce

CARE 15.94 - 1x týdně nebo podle potřeby

Pokud používáme přípravky na více namáhaných a zatěžovaných plochách (např. ve veřejném sektoru), časový harmonogram zkracujeme.