Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Rošty a úložný prostor pod postelí

Rošty s přístupem do úložného prostoru.

Rošty a úložný prostor pod postelí

Nabízíme několik typů lamelových a laťkových roštů, které umožňují přístup do uzavřeného prostoru pod postelí. V první skupině jsou rošty, kde polohovací díl se zvedá v nohách a druhá skupina roštů se vyklápí z boku.

Rošty Teleskop a Speciál

V každé radě lamelových roštů (Standard, Twin, Perfect, Super, Trion a Galaxy) je alespoň jeden typ těchto výklopných roštů od nohou. Nazývají se např. Twin Flex Speciál, Super Flex Teleskop atd. Rozdíl mezi rošty Teleskop a Speciál je pouze v tom, že polohovací díl u Teleskopu pomáhá zvedat a držet v horní poloze píst, u roštu Speciál musíme díl zvednout sami a v horní poloze je zaaretován pomocí výsuvného kování. Pokud chceme napolohovaný díl vrátit do původní polohy, u Teleskopu na něj zatlačíme a pomocí držátka pomalu pouštíme. U roštů Speciál polohovací díl lehce nadzvedneme (čímž se odaretuje výsuvné kování) a opět vrátíme do původní vodorovné polohy. Navíc u obou těchto typů roštů je umožněno napolohovat nožní díl ve třech polohách pomocí dalšího přídavného kování.  

Rošty Tilt a Rastomat

U těchto roštů lze vnitřní rám vyklopit z boku. Rošty Tilt i Rastomat existují ve třech variantách ST 45 Tilt (Rastomat), TW 45 Tilt (Rastomat) a PE 45 Tilt (Rastomat). Rozdíly jsou v počtu a typu lamel - základem pro polohovací díl jsou nízké (výška 45 mm) lamelové rošty ST 45, TW 45 a PE 45. Patky u všech těchto roštů jsou zadlabané do bočnice, aby se docílilo malé stavební výšky roštu. Vyklápění a sklápění vnitřního rámu je shodné s rošty Teleskop a Speciál - s jednou výjimkou - držátka pro manipulaci s výklopným dílem jsou u Tiltu a Rastomatu dvě.

Kdy je výhodnější rošt s pístem

Rošty s písty doporučujeme tam, kde se úložný prostor používá často, kde je šířka lůžka velká nebo kde matrace, která leží na roštu je těžká. Písty usnadňují a zjednodušují častou manipulaci s roštem. Rošty s výsuvným kováním jsou levnější a jsou vhodné pro občasné využívání úložného prostoru.