Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Latexové matrace a motorové rošty

Správná kombinace s motorovými rošty.

Latexové matrace a motorové rošty

Na lamelové rošty s motorovým polohováním jsou v podstatě vhodné pouze čistě latexové matrace (celé jádro matrace je vyrobeno z latexu a je bez vložených tužších vrstev - např. kokosových).  

Lamelové rošty s motorovým polohováním mají vnitřní rám složený z pěti dílů - středový díl je pevný, dva polohovací díly jsou u hlavy a dva u nohou. Ergonomicky je toto polohování nejlepší ze všech polohovacích roštů. Hlavová část v maximální poloze umožňuje vzpřímený sed, a tudíž lze lůžko používat i k dalším činnostem, jako je práce (či zábava) na notebooku nebo tabletu, sledování televize nebo lze v lůžku bez problémů posnídat (pokud je v dosahu zamilovaný partner, který snídani připraví). 

Latexové matrace se dovedou velmi dobře přizpůsobit změnám při polohování pohyblivých dílů motorového roštu (viz horní obrázek) a je vcelku jedno, zda jsou nižší nebo vysoké, měkčí nebo tvrdší. Všechny typy latexových matrací se chovají tak, že perfektně kopírují křivky roštu i bez dalšího zatížení. Sestava latexová matrace a polohovací motorový rošt také často usnadňuje život lidem s pohybovým hendikepem.