Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Porovnání jednotlivých řad roštů

Rozdíly mezi řadami roštů.

Porovnání jednotlivých řad roštů
Standard

Lamelové rošty v této řadě mají 16 nebo 18 březových lamel tl. 53 mm a výztužnou středovou zónu. Patky jsou plastové, lamelám umožňují pohyb ve svislém směru - nahoru a dolů. Rám je z multiplexu (překližky), je dostatečně nadimenzovaný a sklížený. Ve skupině jsou tyto rošty - Fix 16, Flex 16, Fix 18, Flex 18, Flex 16 Speciál, Flex 16 Teleskop, Flex 18 Speciál, Flex 18 Teleskop, Easy 16, Easy 18.  

Vysvětlivky: Fix - nepolohovací rošt, Flex - polohování hlavy a nohou, 16,18 - počet lamel v roštu, Speciál, Teleskop - rošty s přístupem do úložného prostoru vyklopením dílu u nohou, Easy - snížené nepolohovací rošty. 

Vhodné matrace pro kombinaci: pružinové, vyšší polyuretanové nebo kombinované. 

Twin

Lamelové rošty s 28 březovými lamelami tl. 35 mm a výztužnou středovou zónu. Patky jsou zdvojené kaučukové, lamelám umožňují pohyb v ose i ve svislém směru. Rám je z multiplexu (překližky), je dostatečně nadimenzovaný a sklížený. Ve skupině jsou tyto rošty - Fix, Flex, Flex HL, Mot, Flex Speciál, Flex Teleskop, Mosys 1, Mosys 2. 

Vysvětlivky: Flex HL - polohování u hlavy, Mot - s motorovým polohováním hlavy a nohou, Mosys 1 - s motorovým polohováním u hlavy a ručním u nohou, Mosys 2 - s motorovým polohováním hlavy a nohou (od varianty Mot se liší odlišnou jednodušší konstrukcí).

Vhodné matrace pro kombinaci: všechny typy včetně latexových. 

Perfect

Lamelové rošty s 28 bukovými lamelami tl. 38 mm a výztužnou středovou zónu. Patky jsou zdvojené kaučukové, lamelám umožňují extrémní pohyb v ose i ve svislém směru. Rám je z multiplexu (překližky) potažený bukovou fólií. Je dostatečně nadimenzovaný a sklížený. Ve skupině jsou tyto rošty - Fix, Flex, Mot, Flex Speciál, Mosys 1, Mosys 2. 

Vhodné matrace pro kombinaci: všechny typy, zejména latexové.

Super

Lamelové rošty s 28 bukovými lamelami tl. 38 mm a výztužnou středovou zónu. Patky jsou ze speciálního houževnatého plastu TPEE s velmi velkou únosností a životností. Lamelám umožňují velmi dobrý pohyb v ose i ve svislém směru. Při extrémním zatížení se patky opřou o rám roštu, do kterého se přenese zatížení. Rám je z multiplexu (překližky) potažený bukovou fólií. Je dostatečně nadimenzovaný a sklížený. Ve skupině jsou tyto rošty - Fix, Flex, Mot, Flex Teleskop.

Vhodné matrace pro kombinaci: všechny typy, zejména latexové, kokos-latexové, měkčí polyuretanové.

Poznámka: rošty jsou vhodné i pro velká zatížení.

Trion 

Vše, co je napsáno u roštů Super, platí i pro rošty Trion. Rošty jsou si velmi podobné, rozdíl je pouze v počtu a šířce lamel. Počet - 42 ks, šířka 26 mm. Zvýšený počet lamel se kladně projeví zejména v kombinaci s nižšími latexovými matracemi. 

Galaxy

Speciální lamelové rošty s 28 lamelami prostorové konstrukce z houževnatého únosného plastu TPEE tl 38 mm. Patky jsou také z plastu TPEE s velmi velkou únosností a životností. Lamelám umožňují velmi dobrý pohyb v ose i ve svislém směru. Při extrémním zatížení se patky opřou o rám roštu, do kterého se přenese zatížení. Rám je z multiplexu (překližky) potažený bukovou fólií. Je dostatečně nadimenzovaný a sklížený. Ve skupině jsou tyto rošty - Fix, Flex, Mot, Flex Teleskop.

Vhodné matrace pro kombinaci: všechny typy.

Poznámka: rošty jsou vhodné i pro extrémní zatížení.