Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Kombinované matrace s pružinami

PUR matrace s nízkým pružinovým jádrem.

Kombinované matrace s pružinami

Je otázka, zda tyto matrace nazveme polyuretanové s nízkým taštičkovým pružinovým jádrem nebo pružinové s větším podílem polyuretanové pěny. V každém případě jsou někde na pomezí dvou skupin matrací - polyuretanových a pružinových.

I vlastnostmi jsou někde uprostřed a berou si z každé skupiny to lepší. Jsou složeny z nízkých pružinových jader s velkým počtem malých pružin a velmi kvalitních polyuretanových i latexových pěn.

Nízká pružinová jádra omezují houpavý efekt (pro některé zákazníky nepříjemný), ale ochota taštičkového jádra se vytvarovat podle zatížení a křivek těla zůstává. Vyšší překrytí polyuretanovou deskou ze studené nebo latexové pěny zvyšuje komfort a lidé mají spíše pocit, že leží na polyuretanové matraci, která ale lépe reaguje na zatížení.

Na trhu není příliš velký výběr pružinových matrací a tím méně zajímavých, přinášející nový příjemný pocit při ležení. Tyto matrace zmíněná kritéria splňují. Kombinované matrace v celkové široké nabídce matrací mají své místo a rozhodně ostudu nedělají. 

Určitým limitujícím faktorem u těchto matrací je malá zkušenost zákazníků s kombinovanými matracemi a dále také vyšší cena výsledných výrobků z důvodů použití pouze velmi kvalitních komponentů - jak pružinových jader, tak ostatních vrstev a pěnových materiálů.

Prozatímní zkušenost z prodeje naznačuje, že zákazníci jsou opatrní ve výběru a spíše upřednostňují matrace, které již znají. Ukazuje se však také, že ti zákazníci, kteří si matrace z této skupiny pořídili, jsou s nimi spokojení.