Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Používané materiály

Kombinace materiálů pro doplňky postelí.

Používané materiály
Masivní průběžná spárovka

Pro postele a příslušenství k nim standardně používáme smrkovou, bukovou a dubovou spárovku. Tloušťky materiálů jsou - 40 (42) mm, 28 (27) mm a 20 (18) mm - v závorkách jsou údaje pro smrk. Na přání lze zvolit i jinou dřevinu nebo, pokud se vyrábí, i cinkovanou spárovku.  

Dýhovaná laťovka

Ze smrkové laťovky dýhované bukovou nebo dubovou dýhou jsou vyrobeny některé díly zásuvek pod postele nebo uzavřeného úložného prostoru, také korpusy nočních stolků nebo zábrana na zeď. Tento materiál je celodřevěný a má výborné tvarově stálé vlastnosti, které jsou dány několikanásobným překřížením jednotlivých vrstev. Tloušťka materiálu je 19 mm.

Dýhovaná dřevotřísková deska (DTD)

Tento materiál ve variantě s bukovou nebo dubovou dýhou používáme v podstatě tam, kde dýhovanou laťovku. Materiál je o něco těžší a opět velmi dobře tvarově stálý. Pohledem na výrobky nerozeznáme, zda byla použitá DTD nebo dýhovaná laťovka. Výrobky kombinované s DTD jsou levnější než s dýhovanou laťovkou. Tloušťka materiálu je 19 mm.    

Bílé lamino

Bílé lamino (dřevotřísková deska potažená bílou fólií) v tloušťce 8 mm používáme do nočních stolků jako materiál pro dna zásuvek o záda. V zásuvkách pod postelemi, které se používají jako úložné prostory, jsou dna ze silnějšího 10 mm bílého lamina.  

Multiplex (překližka)

Multiplex používáme jako hlavní materiál pro rámy lamelových roštů a také pro velmi kvalitní laťkové rošty. Bočnice lamelových roštů jsou z multiplexu tloušťky 24 mm a příčky nebo latě tloušťky 21 mm. 

V galerii jsou používané materiály vyfocené a popsané.