Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Oleje s voskem

Představení novinky 2K oleje.

Oleje s voskem

Oleje s voskem jsou určeny pro použití v interiérech. Kombinují přírodní oleje, pryskyřice a vosky. Kvalitu oleje zvyšuje zejména karnaubský vosk s vyšší tvrdostí a odolností proti oděru. Oleje s voskem se hodí k ošetření zejména parketových, dřevěných, korkových a OSB podlah. Můžeme je použít i na dřevěné schody, nábytek, dveře a pracovní plochy v interiéru.

Olej proniká hluboko do dřeva, vosk zůstává na povrchu a vytváří hedvábně matný lesk, který lze ještě zvýšit leštěním. Takto ošetřený povrch se velmi snadno udržuje, odpuzuje nečistoty a vodu, aniž by uzavíral póry. Dřevo tak může i nadále dýchat.

V případě, že ošetřená plocha bude méně namáhaná, postačí provést 1 nános oleje s voskem. Na intenzivně namáhané plochy doporučujeme 2 nánosy.

OLEJE HARTWACHSÖL

Hodí se více pro domácí a ruční zpracování, protože jsou o něco řidší než oleje HS. Proto se tyto oleje také snadno nanášejí na plochu, padují a leští.

OLEJE HS HARTWACHSÖL

Hodí se více pro průmyslové zpracování, oleje jsou hustější, případné ruční zpracování je namáhavější. Povrchová úprava provedená těmito oleji je kvalitnější a má delší životnost. Používá se na dokončení více namáhaných ploch. 

OLEJE HS HARTWACHSÖL A TVRDIDLO

Ještě vyšší kvalitu a odolnost má olej HS Hartwachsöl spolu s nově vyvinutým tvrdidlem. Tvrdidlo v oleji urychluje schnutí a zvyšuje tvrdost a odolnost ochranné vrstvy vosku na povrchu dřevěných ploch. Konečné tvrdosti povrchu je při použití tvrdidla dosaženo již za cca 24 hodin, zatím co u ostatních olejů s voskem se uvádí doba dosažení konečné tvrdosti 2 - 3 dny. Nejčastěji se dvoukomponentní olej používá na velmi namáhané dřevěné podlahy - například ve veřejném sektoru. Díky obsahu karnaubského vosku, který se kromě vyšší tvrdosti vyznačuje také vyšší teplotou tání než běžné vosky, má plocha dokončená tímto prostředkem vyšší tepelnou odolnost.

Jako všechny dvoukomponentní směsi má i HS Hartwachsöl spolu s tvrdidlem své výhody, ale i nevýhody. Výhodou je výborná kvalita finální povrchové úpravy, nevýhodou je fakt, že se smíchaná směs oleje a tužidla musí v daném čase zpracovat.